Recuperatiehout

Het oude donkere hout waarmee de schuur werd bekleed,  betreft gerecupereerd hout.

Faktordertig, het architectenbureau dat zich ontfermt over de “Nieuwe Hangar” in Antwerpen, heeft ook het ontwerp van de schuur en de omgeving getekend. Zij hebben er tevens voor gezorgd dat het hout van de oude gevel van “De Hangar” in Antwerpen kon gebruikt worden in dit project. Het bedrijf Beneens zorgde voor de demontage ter plaatse en het vervoer naar de Vlier. 

Deze schenking was zeer welkom omdat wij het hout nodig hadden in volle Covid – crisis, in een periode dat de houtprijs historisch hoog stond.

Een twintig vrijwilligers  ( van tennisclub ‘t Leer en vriendenploeg het Bondske) zorgden voor de demontage van de wanden , het ontijzeren van de planken en de opslag aan de schuur.

Het blijkt dat het hout ( lariks) 15 jaar in de haven van Antwerpen gestockeerd heeft gelegen vooraleer het gebruikt werd voor de gevelbekleding van de Hangar. Daar heeft het 10 jaar dienst gedaan.

Alhoewel het hout al wat heeft moeten doorstaan is het nog steeds in goede staat. Wij denken dat, omdat het nu droog onder een afdak staat het nog 10 tallen jaren kan meegaan.