Groentetuin

Vanaf het begin van het project werd er beslist om een uitgebreide groentetuin te voorzien. Leef is ervan overtuigd dat dit een enorme meerwaarde kan betekenen voor onze deelnemers. In het verleden was de hoeve trouwens de leverancier van voedsel voor het kasteel. 

Na wat zoekwerk botsten wij op een vriendengroep ontsproten uit de jeugdbeweging “ De Keikop”.  Zij waren toevallig op zoek naar een uitdaging. Na een kort overleg hebben zij beslist om zich te ontfermen over het opzetten en het onderhouden van de meer dan 200 m² grote groentetuin. De Keikop is een groep van 7 vrijwilligers, meestal gepensioneerd. Zij willen, buiten het beleven van plezier bij het kweken en oogsten van groeten en kruiden, iets terugdoen voor de maatschappij.

Zij bepalen en adviseren, in samenspraak met de voorziening, wat er zal geplant worden en op welke wijze en wanneer er kan geoogst worden.

Op termijn hoopt Leef het teveel aan groenten te koop aan te bieden in een groentestalletje. Dit laatste kan ook een activiteit worden voor de deelnemers.

Wij zijn uitermate tevreden met de interactie tussen deze enthousiaste groep en onze deelnemers.